Header Ads Widget

Bahçe Düzenleme- Yapay Şelale


(Göletsiz) Şelaleler :

Şelaleler, göletin olmadığı, suyun devir daim yaptığı bir şelale veya akıntıdır. Herhangi bir göletin bakımını yapma gereği duymadan, akan suyun sesinin ve görüntüsünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Şelale şüphesiz, bir su bahçesindeki en güzel en tercih edilen öğedir. Eğer bahçenizde yeriniz yoksa ya da göletle ilgili güvenlik kaygılarınız bulunuyorsa o zaman bir şelale edinin! İsim zaten her şeyi açıklamaktadır. Yani göletsiz bir şelale ve akıntıdır. Bundan dolayı neden göletsiz bir şelaleye sahip olmak istiyorsunuz? Gerçek şu ki Pondless® Şelale herkes için uygun değildir ancak, göletin ailesi için uygun olup olmadığıyla ilgili tam emin olmayan bir kimse için harika bir alternatif olabilir.

 
 
Güvenlik

Geleneksel göletle ilgili güvenlik konularında kaygılarınız varsa, su göleti bulundurmaması açısından Göletsiz Şelale harika bir seçenektir.

Maliyet

İnşa etmek istediğiniz gölet tipi göz önünde bulundurulduğunda, maliyet büyük bir faktör olabilir. Çoğu durumlarda, bir Pondless® Şelalenin fiyatı bir göletten daha az olacaktır çünkü daha az işçilik ve de daha az taş ve malzeme kullanılmaktadır. Ayrıca işletim masrafları da daha azdır. Kurulu bir ekosistemle ilgilenmediğiniz için dinamoyu 7/24 saat çalıştırmanız gerekmemektedir.

 
 
 

Alan

Küçük ölçekli bir Pondless® Şelale demek, güzel bir şelaleyi bahçenizin herhangi bir yerine kurabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz anlamına gelmektedir.

Pondless® Şelalenizin bakımını yapmak ve onunla ilgilenmek kolaydır. Bütün yapmanız gereken, buharlaşmadan kaynaklanan su kaybını telafi etmek için birkaç hafta aralıklarla rezervuarı doldurmaktır.


Esneklik

Belki de Pondless® Şelalenin en iyi yönü gelecek için sunduğu esnekliktir. Eğer daha sonra fikrinizi değiştirip bir gölet yapmak isterseniz bu mümkündür! Eğer şelale tabanı etrafında yeterince yer bırakırsanız, Pondless ® Şelale üzerine bir gölet eklemek çok kolay olacaktır.

Bütün Sistem

Göleti olmayan bir şelale ve akarsu hayal etmek zor olabilir. Su nereye gitmektedir? Bir Pondless ® Şelale normal bir gölet gibi çalışır. Normal bir göletten daha derin olan delik, önce kazılıp sonra taş ve çakılla kaplanıp suyla doldurulur. Su daha sonra kaya ve çakılların altından, Snorkel™ Tonoz ve Centipede™ Modülü içerisinde dibe yerleştirilen bir dinamo sayesinde sirkülasyon sağlanmaktadır. Buradan çıkan bir boru, BioFalls ™ Filtresine ve taşan şelaleye, oradan da rezervuara tekrar dökülür. Su seviyesi kaya ve çakıl taşlarının seviyesi üzerine çıkmadığı için göletsiz bir şelale görünümü verir ancak gerçekte “gölet” orada bir yerde ama görünmemektedir.





Pondless ® Şelale, daha önce, yukarıdan düşen suyun tatlı sesinin keyfini çıkaramayan birçok su aşığını mutlu etmektedir. Ayaklarını suya sokup ıslatmaya çalışanlar ya da arka bahçelerinde küçük bir cennet görmek isteyenler için harika bir alternatiftir. Başka bir deyişle, diğer bütün yöntemler başarısız olduğunda…